top of page
karate-kids-yoshida

Karate heeft een positieve invloed op kinderen doordat ze vanaf 7 jaar keren  om op een passende manier voor zichzelf op te komen, zonder daarbij anderen te schaden of respectloos te behandelen. Ze leren hun grenzen te bewaken en een eigen mening te hebben. Ook zie je dat kinderen die weerbaar zijn vaker voor anderen opkomen, zelfstandiger zijn maar ook om hulp te durven vragen.

 

Ze leren omgaan met kleine tegenslagen en werken zo aan de opbouw van hun zelfvertrouwen. De leraren zijn continu bezig om het zelfvertrouwen van de kinderen te ontwikkelen. Mede door positieve aandacht te geven door middel van complimenten en opbouwende kritiek maar ook door ruimte te laten voor een eigen mening en inbreng.

Ook kinderen met  AD(H)D of PDD-NOS hebben vaak veel baat bij de duidelijke lesstructuur en de herhaling binnen het karate. De Trainingen zijn niet ingedeeld op leeftijd maar één groep van 7 tot 14 jaar. Dit om zo de interactie tussen de jongste kinderen en de tieners te bevorderen en de oudere leerlingen uit te dagen om hun kennis over te dragen. 

We werken bij het karate aan Kihon (basistechnieken), Kata (vormen) en Kumite (gevecht). Al deze onderdelen dragen bij aan een positieve ontwikkeling van het kind. Natuurlijk gebeurd dit alles in een gezellige en veilige omgeving waarin het kind altijd zichzelf kan zijn, en vooral plezier kan beleven aan deze mooie sport.

Als je geen ervaring hebt begin je op een rustig tempo en er is altijd wel iemand waarmee je kunt trainen. 

TRAININGSTIJDEN:

Dinsdag

18:45 - 19:45 uur

Bel ons vandaag nog voor een fitte start

T. 0413.259.101  E. info@yoshidasports.nl

Energielaan 15-15a Uden

bottom of page